Як подовжити кабель насоса за допомогою ремкомплекта Aquatica 779581

28-04-2023 12:17

1. Дістаємо всі комплектуючі з упаковки та зачищаємо з'єднувальні дроти від зовнішньої ізоляції.

2. Для зменшення зовнішнього діаметра готового з'єднання і забезпечення високого рівня електробезпеки, треба обрізати дроти кабелів для насоса "в розбіг", як показано на нижченаведеному зображенні.

3. Після цього треба видалити ізоляцію з приблизно 6-7 мм кожного кінця дроту кабелю (у цьому прикладі ми розглядаємо плоскі та круглі трижильні кабелі для подовження).

4. На один з кабелів потрібно надіти зовнішню термоусадкову трубку з комплекту для подовження кабелю.

Еластичні клейові смужки представляють собою стрічки, що містять клей і розміщені між двома паперовими захисними стрічками. Перед використанням клейових смужок необхідно зняти захисні паперові стрічки. Після цього, підігріваючи феном до температури близько 350 ˚С градусів Цельсія, відбувається полімеризація клейового складу. Якщо ви плануєте з'єднати дроти кабелю за допомогою пайки, рекомендується використовувати додаткові ізоляційні трубки ПВХ (4 шт.)

5. Для з'єднання кожного з дротів пофазно (тобто один з одним за кольорами), рекомендується використовувати сполучні обтискні гільзи зі зовнішньою ізоляцією.

6. Зберіть всі жили кабелю та закріпіть їх, обмотавши ізоляційною стрічкою.

7. Необхідно виконати очищення від ізоляції ділянок кабелю з обох боків від місця з'єднання проводів за допомогою наждакової стрічки (або паперу), на відстані не менше 100 мм. Після цього необхідно здійснити процес знежирення.

8. Намотайте невеликі смужки сирої гумової стрічки на кінцях з'єднаних дротів з зовнішньою ізоляцією, які були очищені за допомогою наждакової стрічки.

9. Обережно, трохи в натяжку намотайте еластичні клейові смужки на з'єднані кабелі (між ділянками, де є смужки сирої гумової стрічки на кінцях). Перед використанням клейових смужок необхідно зняти захисні паперові стрічки.

10. Рівномірно накладіть зовнішню термоусадочну трубку на зовнішню ізоляцію кабелю з обох боків. Застосуйте промисловий фен, щоб затверділа трубка. Важливо бути уважним і не перегрівати зовнішню ізоляцію проводів та кабелю.

11. Перш ніж застосовувати будь-яку механічну дію на зовнішню термоусадкову трубку, потрібно дати їй охолонути. Після того, як трубка повністю охолоне, Ви зможете використовувати подовжений кабель електроживлення.